Swinckels

Imono en Swinckels


Het Alliantie van Biertapperijen over Swinckels Volmaakt

Er is nu een pilsener dat je het beste kunt omschrijven als: vers bier. Het is zo lekker dat je het rustig volmaakt mag noemen. Swinckels Volmaakt.

Wat maakt Swinckels volmaakt? Swinckels Volmaakt is een superieur pilsener waarbij je proeft dat het echt vers uit de brouwerij komt. Het voornaamste is dat Swinckels Volmaakt niet gepasteuriseerd is, waardoor niets van de verse smaak verloren gaat.

Sinds 1680 wordt er in Lieshout bier gebrouwen. De familie Swinkels is het brouwersgeslacht dat er al zeven generaties pilsener brouwt. Met een passie voor kwaliteit en lekker bier kon de familie het niet laten om nog iets moois te brouwen.

Bier zoals de brouwer het dagelijks proeft. Een bijzonder pilsener.

Zo superieur dat het de familienaam mag dragen. Met een c ertussen. Net zoals bij de eerste generatie.

Swinckels Volmaakt is heel speciaal, maar het is geen speciaalbier. Gebrouwen van zuiver mineraalwater, met een blend van de beste gerstemoutsoorten en zorgvuldig geselecteerde cascadehop uit de Amerikaanse Yakima-vallei.

Het is puur pilsener. Maar dan wel superieur.

Swinckels Volmaakt is vers bier. Dat wil zeggen: niet gepasteuriseerd. Pilsener wordt vrijwel altijd gepasteuriseerd, waardoor het bier langer houdbaar is. Swinckels Volmaakt ondergaat geen enkele behandeling om de houdbaarheid te verlengen. Niets van de pure smaak gaat verloren.

Je proeft de brouwerij. Swinckels Volmaakt is daardoor niet langer dan vier maanden houdbaar. Maar wat je krijgt is een superieur pilsener.

Swinckels Volmaakt wordt gekoeld opgeslagen. Het bier verlaat gekoeld de brouwerij. Het wordt gekoeld naar het caf of restaurant gebracht. Het gaat daar linea recta de koeling in. En het wordt koel geserveerd.

Swinckels is dus permanent, voortdurend koel.

Swinckels Volmaakt is verzegeld bier. Op het zegel staat de houdbaarheidsdatum. Zo ben je verzekerd van de koelverse smaak van Swinckels Volmaakt. Dus als je een Swinckels opent, verbreek je eerst het zegel. Daarna schenk je het superieure pilsener in het bijzondere Swinckels-glas. En dan ga je genieten.

Voorlopig is Swinckels Volmaakt alleen verkrijgbaar bij geselecteerde horeca.

Bron: het Alliantie van Biertapperijen