Historie

Imono betekent letterlijk het ‘vinden / casten’ van iets. Dit slaat zowel op de opening in 2011, maar het slaat vooral op het oog voor detail en het steeds herontdekken en spotten van nieuwe trends. Imono is innoverend en vertaalt de vraag uit de samenleving naar het aanbod in het restaurant. Deze visie maakt dat Imono al 7 jaar bestaat en dat het in 2017 is verbouwd om het restaurant uit te breiden en inmiddels plek biedt voor 160 gasten.

Victor Wu

Eigenaar
gelkinge_old

De trend

De afgelopen 10 jaar is men steeds bewuster gaan leven. Voeding speelt daarin een belangrijke rol. 20 jaar geleden prefereerde men een vernederlandst Chinees-Indisch buffet boven ‘dat gekke vreemde Aziatische eten’. Echter, de gezonde Aziatische keuken is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en social media. Gezien de gezonde lifestyle van de mens is het een logisch vervolg dat men de authentieke Aziatische keuken heeft omarmd en door de verse groenten- vlees- en vissoorten, maakt dat vooral Sushi een terechte trend is geworden!

De eigenaar van Imono zag deze trend en is al 7 jaar het beste Sushi Restaurant van Groningen. ‘Wij verwelkomen onze gasten met Oosterse gastvrijheid in ons High Class design restaurant met Japanse en elegante ambiance, dat een breed en exclusief aanbod van gerechten en dranken biedt en waarin zij worden bediend door vriendelijk en goed personeel.’ – Victor Imono

Beste Sushi Restaurant van Groningen

In het jaar 2015 is Imono door Horeca Groningen uitgeroepen tot Beste Sushi Restaurant van Groningen. De prijs is uitgereikt door Horeca Groningen, Sikkom en OOG TV. De driekoppige jury, bestaande uit Joost van Keulen (Wethouder), Rosa Timmer (Columniste en Journaliste) en Ronald de Bont (De Zwarte Raaf, Barbier) hebben aan het einde van de proeverij bekend gemaakt dat Imono de welverdiende beker verdiende en de prachtige titel mag dragen van ‘Beste Sushi-restaurant van Groningen 2015’.
restaurant-imono-beste-sushi-2015_1-750x430

Sushi Chef

Net als met gehaktballen en pizza’s bestaat er een dergelijk verschil tussen Sushi én goede Sushi. Sushi lijkt op Sushi en goede Sushi wordt gemaakt door een echte Sushi-Chef die kennis heeft van alle vissoorten, weet hoe hij zijn messen gebruikt en in staat is om consistent kwalitatieve Sushi-rijst te prepareren, waardoor alleen de beste Sushi’s worden uitgeserveerd.

All images resized this tools https://sehelper.net/image-optimizer

imono12 (1 van 1)